TAVUK FAJİTA

    TAVUK FAJİTA

     " Etin en güzel yeri " anlamına gelen  Meksika mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan fajita yapacağız bugün. Orijinalinde fajita aslında jülyen kesilmiş bonfile etten yapılmaktadır. Biz bu tarifte tavuk etini kullanacağız. Çok pratik ve acayip lezzetli bir şey olacak. Yalnız fajita pişirme usulü ile ilgili önemli bir şey söylemem gerekirse tavuğu marine ettiğiniz zaman buzdolabında en az 2 saat kadar dinlendirmeniz olacaktır. Vaktiniz varsa mutlaka bu şekilde yapın çünkü bu yöntem ile daha iyi lezzet ve sonuç alacaksınız.

      MALZEMELER

  • 500 gr tavuk göğsü
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
      HAZIRLANIŞI

      Tavuk göğüs etini jülyen şeklinde doğrayın. Uygun bir kabın içine alıp üzerine zeytinyağı, süt, sarımsak, tuz, pul biber, kekik, karabiber ve kimyonu ilave edip karıştırın. Üzerini kapatıp 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Dinlenmiş olan tavuk etlerini yapışmaz bir tavaya alın ve arada karıştırarak suyunu çekip tavuk etleri yumuşayana kadar pişirin. Diğer taraftan soğan ve biberleri yine jülyen şeklinde doğrayın. Uygun bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ alıp soğan ve biberleri ilave edin. Sebzeleri hafif diri kalacak şekilde soteleyin ve pişen tavuk etlerinin üzerine ilave edip 2 dk kadar da tavuk etleri ile birlikte pişirin. Afiyet olsun. 
      

Yorumlar

Popüler Yayınlar