TAVUK FAJİTA
TAVUK FAJİTA
" Etin en güzel yeri " anlamına gelen Meksika mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan fajita yapacağız bugün. Orijinalinde fajita aslında jülyen kesilmiş bonfile etten yapılmaktadır. Biz bu tarifte tavuk etini kullanacağız. Çok pratik ve acayip lezzetli bir şey olacak. Yalnız fajita pişirme usulü ile ilgili önemli bir şey söylemem gerekirse tavuğu marine ettiğiniz zaman buzdolabında en az 2 saat kadar dinlendirmeniz olacaktır. Vaktiniz varsa mutlaka bu şekilde yapın çünkü bu yöntem ile daha iyi lezzet ve sonuç alacaksınız.
MALZEMELER
- 500 gr tavuk göğsü
- 2 adet kapya biber
- 2 adet sivri biber
- 1 adet orta boy soğan
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı süt
- 3 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yorumlar
Yorum Gönder