MERCİMEK EKMEĞİ

     MERCİMEK EKMEĞİ

     Diyet yapanlar yada kilosuna dikkat edenler için unsuz, glutensiz mis gibi bir ekmek tarifim var bugün. Mercimekli deyipte öyle tatsız tuzsuz bir şey sanmayın sakın gerçekten lezzetli kek kıvamında güzel bir ekmek oluyor. Hem besleyici hem de sağlıklı olması üstelikte bir diliminin bile insanı saatlerce tok tutmaya yetiyor olması inanılmaz güzel bir şey. Çölyak hastalığına sahip olan kişiler içinde unsuz ve glutensiz olduğu için gönül rahatlığı ile tüketebilecekleri bir ekmek diye düşünüyorum. İster kahvaltılarda isterseniz de akşam yemekleriniz ile birlikte tüketebilirsiniz. 

     MALZEMELER

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 100 gr beyaz peynir
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Susam
  • Çörekotu 
      HAZIRLANIŞI

      Mercimekleri bir gece öncesinden ıslayın. Ertesi gün mercimekleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Mercimekleri derin bir kabın içine alın. Üzerine yumurta, yoğurt ve zeytinyağı ilave edip blender ile pürüzsüz olana dek çekin. Sonrasında tuz, kabartma tozu, karbonat ve beyaz peyniri ilave edip kaşıkla karıştırın. Yuvarlak veya dikdörtgen bir borcam kalıbının tabanını yağlayıp karışımı içine aktarın. Üzerine bolca çörekotu ve susam serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar