KIYMALI KABAK SANDAL

     KIYMALI KABAK SANDAL

     İftar sofralarınıza yahut davet masalarınıza şık sunumu ve lezzetiyle çok yakışacağını düşündüğüm damaklara şenlik bir tarifim var. Kabak severler bu tariften pek bir memnun kalacağı gibi kabak sevmeyene de onu sevdirecek bir lezzet olacak. Yapımı da son derece kolay ve zahmetsiz bu fırın yemeğini bir an önce denemelisiniz. Bu arada  kabakların orta kısımlarından çıkan o iç malzemeyi ziyan etmek istemiyorum diyorsanız onları tavada az bir sıvı yağ ile soteleyip sarımsaklı yoğurtla buluşturabilirsiniz. 

      MALZEMELER

  • 3 adet yeşil kabak
  • 300 g kıyma
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 küçük kase kaşar peynir rendesi
  • Tuz, Karabiber
      Üzeri için;
  • 1 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
      HAZIRLANIŞI

      Kabakları boydan olacak şekilde ikiye kesin. Çekirdekli orta kısımlarını bir kaşık yardımı ile çıkarın. Kabakları fırın tepsisine yerleştirin. Bir fırça yardımı ile iç kısımlarını zeytinyağı ile yağlayın. Tuz ve karabiber serpin. 200 derece ısıtılmış fırında yumuşayana kadar pişirin. Öte yandan soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile birlikte kavurun. Kıyma ve küçük doğranmış sarımsakları ilave edip kıymanın rengi dönene kadar kavurun. Salçayı ekleyip karıştırın. Küçük doğranmış domates, tuz ve karabiber ilave edip domatesler yumuşayana kadar pişirin. Hazırlanan iç malzemeyi kabakların içine eşit bir şekilde paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Dilimlenmiş domates ve sivribiber yerleştirin. 200 derece ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar pişirin. Servis yaparken kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar