FIRINDA DİLİM PATATES

     FIRINDA DİLİM PATATES

     Patatesi sevmeyen var mı ki, özelliklede konu bol yağda kızarmış çıtır çıtır patatese gelecek olursak çoluk çocuk bayılırız zaten. Ama sizlere öyle güzel bir tarif hazırladım ki buna ayrı bir bayılacaksınız. Üstelik bu yöntem ile patatesi daha hafif  ve sağlıklı tüketmiş olacaksınız. Ayrıca da yerken köz tadında ayrı bir lezzet alacaksınız. Kahvaltı saatlerinize çok yakışacağını düşünüyorum mutlaka denemelisiniz. 

      MALZEMELER

  • 2 adet büyük boy patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kekik
      HAZIRLANIŞI
 
      Patatesleri temiz bir şekilde bir güzel yıkayın. Kabuklarını soymadan serçe parmak kalınlığında dilimleyin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine tuz serpin. Sarımsağı rendeleyip zeytinyağı ile birlikte karıştırın ve bunu patateslerin üzerlerine sürün. Son olarak her bir patates diliminin üzerine bir miktar kekik serpin. 230 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun. 

    

Yorumlar

Popüler Yayınlar