PATATESLİ HİNDİ CİĞER KAVURMASI

     PATATESLİ HİNDİ CİĞER KAVURMASI

     Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir ciğer. Ekonomik ve  yapılışı açısından en kolay yemeklerdendir. Sakatat sevenler bu tarifi çok seveceksiniz eminim. Yine bu tarifin güzelliği şöyle ki ciğeri hem kavurmuş olup hem de salatası ile aynı tavada buluşturuyor olmamız. Yani ne diyebilirim ki bu lezzet anlatılmaz yapılır ve afiyetle tüketilir :)

      MALZEMELER

  • 800 gr hindi ciğer
  • 3 adet orta boy patates
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 3-4 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tutam kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Kekik ( az miktarda )
  • Kırmızı pul biber
      HAZIRLANIŞI

      Ciğerleri küp küp doğrayıp bol suda yıkayın. Geniş yapışmaz bir tavanın içine alıp kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Zeytinyağı, tuz, kekik ve kırmızı pul biber ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Patatesleri küp küp doğrayıp bol sıvıyağ ile kızartın. Kızaran patatesleri, piyazlık ince doğranmış soğan, sumak ve kıyılmış maydanozları ilave edip hepsini bir karıştırın. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar