ACILI EZME
ACILI EZME
Et ve balık gibi yemeklerin yanına çok yakışacağını düşündüğüm güzel bir meze tarifim var. Hani o dışarıda kebapçılarda yediğimiz aslında yemelere doyamadığımız o lezzet var ya acılı ezme, işte onu en güzel haliyle evde kendimiz yapacağız. Yediğimiz içimize sinecek çünkü taze taze kendimiz hazırlayıp sofraya koyuvereceğiz. Fazlasını saklama kabına koyup buzdolabında 2-3 gün muhafaza edebilirsiniz. Ayrıca kahvaltılarda ekmeği banmalık sos olarak da ayrı bir güzel olacaktır.
MALZEMELER
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 adet domates
- 3 adet kapya biber
- 1 adet sivribiber
- Çeyrek demet maydanoz
Sos için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Sos için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kabın içinde karıştırın. Sonrasında soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup rondadan geçirin. Domateslerin kabuklarını soyup, ikiye üçe kesin. Kapya biber ve sivri biberi de üçe dörde kesip onları da rondadan geçirin. Bu malzemeleri sosun içine ilave edip karıştırın. Maydanozları ince ince kıyıp sosa ilave edip tekrar karıştırın. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder