YOĞURTLU KÖZLENMİŞ PATLICAN MEZESİ
YOĞURTLU KÖZLENMİŞ PATLICAN MEZESİ
Közlenmiş patlıcanın her türlüsü bizim evde çok sevilir. Yaz aylarında özellikle de evde patlıcan varsa ilk aklıma gelen hemen bu yoğurtlu mezesi olur. Sıcak havalarda serin serin pek bir iyi gider doğrusu. Et ve tavuk yemeklerini yanında inanılmaz lezzetli oluyor. Yapması kolay ve tadına doyamayacağınız bu tarifi mutlaka denemeniz yönünde ısrar ediyorum:)
MALZEMELER
- 6 adet patlıcan
- 1 su bardağı yoğurt ( susuz yerinden )
- 2 yemek kaşığı labne peynir
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Bıçak yardımı ile her birine bir kaç delik açın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip 220 derece fırın ısısında közleyin. Közlenen patlıcanları biraz ılıdıktan sonra kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Ayrı bir kabın içine yoğurt, labne peynir, sarımsak ve yeterince tuzu alıp karıştırın. Bu karışıma patlıcanları ilave edip karıştırın. Servis tabağına alın. Zeytinyağına pul biber ve naneyi ekleyip tavada ısıtın ve patlıcanların üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder