PATATES KÖFTESİ
PATATES KÖFTESİ
En basit haliyle bile lezzetli olabilen patatesten yine ağızlara layık hem ekonomik hem de pratik güzel bir köfte hazırlayacağız. Et tüketmeyenler içinde güzel bir alternatif olacaktır. Bu köfteyi ben genellikle ızgara tarzı fırın yemeklerinin yanında yahut et veya tavuk yapacaksam onların yanına aslında bir yardımcı yemek olarak yapıyorum. Sizler de böyle yapabilirsiniz, yada başlı başına yanında bol yeşil salata ile de güzel bir öğün hazırlamış olursunuz.
MALZEMELER
- 3 adet orta boy haşlanmış patates
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 2-3 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tutam kıyılmış maydanoz
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı pul biber
- Kızartmak için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Haşlanmış patateslerin ilk sıcaklığı çıksın sonrasında bir çatal yardımı ile iyice ezin. Soğanı minik minik doğrayın. Sonrasında damak tadınıza göre tuz ve baharatlarla birlikte diğer tüm malzemeyi ilave edip elinizle yoğurun. Yapışmaz bir tavanın içine yeterince sıvıyağ alıp iyice kızdırın. Hazırlanan harçtan küçük yuvarlak köfteler yapın. Eğer elinize yapışırsa bu esnada elinizi ıslatabilirsiniz. Kızgın yağın içine köfteleri alıp her iki tarafını da hafif pembeleşene kadar kızartın. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder