GÜVEÇTE PRATİK KUMPİR
GÜVEÇTE PRATİK KUMPİR
Canınız kumpir çekti ve şimdi olsa da yesek mi dediniz. E yapalım o zaman en kolayından evdeki malzemelerle ne dersiniz. Herkesin kolaylıkla yapabileceği ben bunu yapamam deme gibi bir şansınızın olmadığı güzel bir tarif üstelikte. Bu ev yapımı bir kumpir ama en az dışarıda yedikleriniz kadarda lezzetli olacak emin olun. Tarifte 4 kişiliktir belirtmiş olayım :)
MALZEMELER
- 6 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kase rendelenmiş kaşar peynir
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı doğranmış sucuk
- 1 su bardağı dondurulmuş bezeyle
- 1 adet iri boy havuç
- 4-5 yemek kaşığı konserve mısır
- Ketçap
- Mayonez
HAZIRLANIŞI
Patatesleri kabukları ile birlikte haşlayın. Küçük küp şeklinde doğranmış havuç ve bezelyeyi aynı kabın içinde üzerlerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan patateslerin kabuklarını soyun ve iyice ezin. Üzerine tereyağı, tuz ve rendelenmiş kaşar peynirden bir avuç kadar ilave edip iyice püre haline getirin. Püreyi güveç kaplarının yarısına gelecek şekilde kaşıkla bastırarak paylaştırın. Sucukları tavada az sıvı yağ ile birlikte kızartın. Sırasıyla bezelye- havuç, sucuk ve mısır olacak şeklinde malzemeleri pürelerin üzerine yerleştirin. Kalan kaşar peynirlerini de üzerlerine gezdirin. 180 derece ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin. Fırından çıkan kumpirlerin üzerine ketçap ve mayonez gezdirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder