CEVİZLİ TARÇINLI KURABİYE


     CEVİZLİ TARÇINLI KURABİYE

     Bu kurabiye için söyleyebileceğim en güzel şey elbette ki tarçın ve cevizin birbiriyle olan o mükemmel uyumu diyebilirim. Böyle tatlış atıştırmalıklar bizim evde pek eksik olmaz. Evde çocuklarda olunca tabi bu durum kaçınılmaz oluyor:) Neyse lafı fazla uzatmayayım çay saatlerinizin yanına yakışacak kıtır kıtır bir kurabiye olur kendileri. Kapalı bir kapta muhafaza ederseniz de tazeliğini 3-4 güne kadar koruyacaktır. 

      MALZEMELER
  • 1 adet yumurta
  • 100 gram tereyağı ( oda ısısında yumuşak )
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1yemek kaşığı tarçın ( bulamak için )
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri ( bulamak için )
      HAZIRLANIŞI

      Yoğurma kabına yumurta, tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve vanilyayı alıp iyice karıştırın. Üzerine kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerine cevizleri ilave edip tekrar elinizle yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. ( isterseniz daha küçük yuvarlaklar yapabilirsiniz ) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan kurabiyelerin ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin sonrasında tarçın ve pudra şekeri karışımına bulayın. Afiyet olsun.  
 

Yorumlar

Popüler Yayınlar