ACUKALI POĞAÇA
ACUKALI POĞAÇA
Hepimizin bildiği ve severek tükettiği, ekmeğe sürüp sürüp ayıla bayıla yediği, kahvaltılık bir sos olan acukayı bu sefer hamurla buluşturup nefis bir poğaça yapmaya ne dersiniz. Sizleri bilmemde bizim evde hafta sonları bu tadına doyulmaz lezzet acuka hemen taze taze hazırlanır sofraya konuverir. Sanıyorum bu durum bizde gitgide geleneksel bir hal alma yoluna doğru gitmekte:) Neyse lafı fazla uzatmadan çocuklar poğaça isteyince peynirlimi yoksa patateslimi diye düşünürken ama heyy, neden iç malzemesi acukadan olmasın ki diyerek hemen bir koşu güzel yumuşak bir hamur yoğurup içine acukadan koydum. İnanın söylenecek fazla bir şey yok yumuşacık, sıcacık lezzetli poğaçalar oldu. Şiddetle tavsiye edilir:)
MALZEMELER
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta oda ısısında ( birinin sarısı üzerine )
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 4,4,5 su bardağı un
- Üzeri için susam-çörekotu
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 avuç ince kıyılmış ceviz
Yorumlar
Yorum Gönder