YEŞİL MERCİMEKLİ SIKMA KÖFTE
YEŞİL MERCİMEKLİ SIKMA KÖFTE
Aslına bakarsanız bu tarif için çoğumuzun bildiği ve sevdiği kırmızı mercimek köftesinin yeşil mercimekle yapılmış versiyonu diyebiliriz. Usul, yöntem ve lezzet bakımından hemen hemen aynı. Ancak yine bu tarif için şunu söyleyebilirim ki evdeki yeşil mercimeği nasıl tüketebilirim sorusuna cevap olarak bu şekilde hazırlayarak sağlıklı, lezzetli ve farklı bir yöntemini keşfetmiş olacaksınız.
MALZEMELER
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1,5 su bardağı ince bulgur ( köftelik )
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam kıyılmış taze soğan
- 1 tutam kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 4,5 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Mercimeği yıkayıp tencereye alın. Üzerine 4,5 su bardağı su ilave edip yumuşayana kadar haşlayın. Yeterince haşlanan mercimeğin üzerine ince bulguru ilave edip 15 dk bekletin. Soğanı yemeklik doğrayıp tavada kızdırdığınız zeytinyağının içine alın ve kavurun. Üzerine salçaları ilave edip tekrar kavurun. Mercimeği geniş bir kaba alın. Üzerine kavurduğunuz soğanı ilave edip elinizle iyice yoğurun. Tuz, kimyon, karabiber, kıyılmış taze soğan ve kıyılmış maydanozu ilave edip tekrar elinizle iyice yoğurun. Hazırlanan köfte harcından bir miktar alıp elinizle sıkarak şekil verin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder