TERBİYELİ HAVUÇ ÇORBASI

     TERBİYELİ HAVUÇ ÇORBASI

     Şimdiden yapan deneyen herkese şifa olsun diyerek tamda mevsimine uygun nefis bir çorba tarifim var. Biliyorsunuz ki havuç içerisinde bol miktarda A vitamini bulunduran ve her şeyden önemlisi de çok iyi bir antioksidan kaynağıdır. Faydalarını saymakla bitiremeyiz biliyorum. Benimde çok severek tükettiğim bir sebzedir. Şu zor zamanlarda şifa deposu böyle çorbalara ihtiyacımız var ve de bol bol tüketmeliyiz diyorum. Benim çok sık yaptığım bir çorbadır doğrusu. Sizlerin de seveceğine eminim, mutlaka deneyin. 

      MALZEMELER

  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı su
      Terbiyesi için;
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay bardağı su
      Üzeri için;
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı nane
      HAZIRLANIŞI

      Havuçları rendeleyin. Tencereye sıvıyağ ve tereyağı alıp ısıtın. Havuçları ilave edip 3-4 dk kadar soteleyin. Suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca 5 dk daha kaynatın. Terbiyesi için bir kabın içine yoğurt, un, yumurta sarısı, sarımsak ve suyu ilave edip karıştırın. Çorbanın suyundan 2 kepçe kadar alıp terbiyeyle karıştırın ve bu karışımı yavaş yavaş tencereye aktarın. Çorba tekrar kaynayana kadar sürekli karıştırın. Çorbayı 3-4 dk daha pişirin ve ocaktan alın. Son olarak üzerine tavada ısıtılmış tereyağı ve nane sosunu gezdirin. Afiyet olsun. 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar