TAVUKLU KEŞKEK


     TAVUKLU KEŞKEK

     Yöresel lezzetlere bayılırım. Bugün de onlardan biri olan, Anadolumuzun her bir köşesinde özelliklede düğünlerde ve bayramlarda yapımı geleneksel hale gelmiş herkesin severek tükettiği tavuklu keşkek tarifini yapacağız. Yapılışı yöreden yöreye farklılıklar gösterebilir ama her şekilde inanılmaz bir lezzettir. İlk bakışta yine yapılış olarak zahmetli gibi görünse de tarifi birebir uygularsanız evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Benimde sonradan tanıştığım bir yemektir keşkek. Başlıbaşına doyurucu olup yanına sizden sadece güzel bir salata ister. Eğer sizlerde bu yöre yemeğini daha önce tatmamışsanız bende sizleri bu tarifle tanıştırmış olayım. 

      MALZEMELER

  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 adet soğan
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 8 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul veya toz biber
  • Tuz
      HAZIRLANIŞI

      Buğdayları bir gece öncesinden üzerini geçecek kadar su ilave edip bekletin. Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alın ve zeytinyağı ile birlikte kavurun. Bol suyla yıkanmış buğdayları tencereye alıp şöyle bir karıştırın. Bütün bir şekilde tavuk göğsü, yeterince tuz ve suyu ilave edip buğdaylar yumuşayana kadar pişirin. Buğdaylar pişince ocaktan alın ve bir tahta kaşık yardımı ile kuvvetlice bastırarak buğdaylar tavukla özleşene kadar iyice karıştırın. Tereyağını tavada eritip içine toz veya pul biber atın. Keşkeğin üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar