TAVUKLU KEŞKEK
TAVUKLU KEŞKEK
Yöresel lezzetlere bayılırım. Bugün de onlardan biri olan, Anadolumuzun her bir köşesinde özelliklede düğünlerde ve bayramlarda yapımı geleneksel hale gelmiş herkesin severek tükettiği tavuklu keşkek tarifini yapacağız. Yapılışı yöreden yöreye farklılıklar gösterebilir ama her şekilde inanılmaz bir lezzettir. İlk bakışta yine yapılış olarak zahmetli gibi görünse de tarifi birebir uygularsanız evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Benimde sonradan tanıştığım bir yemektir keşkek. Başlıbaşına doyurucu olup yanına sizden sadece güzel bir salata ister. Eğer sizlerde bu yöre yemeğini daha önce tatmamışsanız bende sizleri bu tarifle tanıştırmış olayım.
MALZEMELER
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 1 adet soğan
- 1 adet tavuk göğsü
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 8 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul veya toz biber
- Tuz
Yorumlar
Yorum Gönder