PATATESLİ HİNGEL MANTISI
PATATESLİ HİNGEL MANTISI
Farklı yörelerde farklı isimlerle bilinen hingel mantısı yapacağız bugün. Mantıyı sevenler bu tarifi de inanın çok sevecek. Patatesli bir iç malzemeyle yapılıyor hingel mantısı. Üzerine de genellikle kızgın tereyağı sosu dökülerek servis ediliyor. Doğrusu böylelikle de tadına doyum olmuyor. Erzurum yöresine ait olup ama daha çok Sivas yöresinde yapıldığını biliyorum. Yapılışı asla gözünüzü korkutmasın kolaylıkla yapabileceksiniz. Mantıyı kesme ve katlama şekli olarak zaten en pratik yöntemi ile yapacağız. Biz kızımla sıvadık kolları oturduk hamur tahtasının başına. E pekte güzel oldu valla ne diyeyim darısı başınıza 😉
MALZEMELER
- 4 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 3 adet patates
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz veya pul biber
Yorumlar
Yorum Gönder