KIYMALI TEPSİ BÖREĞİ
KIYMALI TEPSİ BÖREĞİ
Klasik ama en lezzetli tepsi böreklerindendir kıymalı börek. Benimde favorim olup yıllardır asla yapıp yemekten vazgeçemediğim bir börektir. 1 tepsi yaparsın o gün biter, umarım anlatabilmişimdir. Ertesi güne de şans eseri 1-2 dilim kalmışsa eğer kahvaltı çayımla ayrı bir keyif olur benim için kimseciklere vermem. Yani uzun lafın kısası ister çayınızın yanına kahvaltılarda yapabileceğiniz gibi, isterseniz de akşam yemeklerinizde yanında bol ayran takviyesi ile nefis bir menü olarak hazırlayabilirsiniz :)
MALZEMELER
- 4 adet yufka
- 400 gr kıyma
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
Sos için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Kıymayı tavaya alın ve rengi dönene kadar kavurun. Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağ ile birlikte tavaya alın. Soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun. Sonrasında yeterince tuz ve baharatlarını ilave edip ocaktan alın. Sos için ayrı bir kapta tüm malzemeyi karıştırın. Fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayın. İlk yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde tepsiye yerleştirin. Sostan yeteri kadar gezdirin. 2. yufkayı gelişigüzel elinizle 2-3 parçaya koparıp tepsiye yerleştirin. Tekrar sos gezdirin ve kıymalı harcın yarısını yufkanın üzerine yayın. 3. yufkayı da elinizle koparıp aynı işlemi yapın. Sos gezdirip üzerine kalan kıymalı harcı yayın. Son yufkayı da aynı şekilde yerleştirin. Yufkanın dışarıda kala kısımlarını içeri alıp kalan sosu üzerine gezdirin. Kare dilimler kesin. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder