PEKMEZLİ LOKUM
PEKMEZLİ LOKUM
Sağlıklı atıştırmalıklar kategorisine gönül rahatlığı ile bir yenisini daha ekleyebileceğiniz çok pratik bir tarifle geldim. Üstelikte tam da kışa yakışır bir tarif. Pekmez ve ceviz birbirine çok yakışan bir ikili ve ben bu uyumu her zaman sevmiş ve lezzetli bulmuşumdur. Çocuklar için özellikle hazırlamanız şiddetle tavsiyemdir. Çok sevecekler emin olun. Ne demiştik sağlıklı, lezzetli, katkısız, hazırlaması kolay ee daha ne olsun ama öyle değil mi 😊
MALZEMELER
- 1 su bardağı pekmez
- 1 çay bardağı nişasta
- 1,5 su bardağı su
- 1 kase iri kıyılmış ceviz
- 1 çay kaşığı tereyağı
- Hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Tencereye pekmez, nişasta ve suyu alıp el çırpıcısı ile iyice karıştırın. Tencereyi ocağa alıp kıvam alıp koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. İçine ceviz ve tereyağını ilave edip tekrar sürekli karıştırarak 2-3 dk daha pişirin. Tabanı ıslatılmış küçük kare bir borcama karışımı ince olmayacak şekilde yayıp kare şeklini verin. Üzerini kapatıp oda ısısında 1 saat kadar dinlendirin. Tezgaha bir miktar hindistan cevizi serpin. Borcamı ters çevirip lokumu tezgaha alın. Kare dilimler olarak kesin. Lokumları bolca hindistan cevizine bulayın. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder