AVCI BÖREĞİ
AVCI BÖREĞİ
Görünümü itibarı ile paçanga böreğini anımsatır ama lezzet ve tat olarak tamamen apayrı bir börektir avcı böreği. Çay saatlerinizin yanında yada başlı başına yanında bol köpüklü bir ayran desteğiyle akşam öğünü olarakta pekala tüketebilirsiniz. İster fırında yada tavada kızartarakta pişirebilirsiniz ama daha hafif olduğu için ben fırın kullanmayı tercih ediyorum. Çok nefis bir börek oluyor, mutlaka deneyin.
MALZEMELER
- 4 adet yufka
- 200 g kıyma
- 6 yemek kaşığı ince bulgur ( üzerine sıcak su ekleyip ıslatın )
- 1 adet büyük boy soğan
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 avuç kıyılmış ceviz
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
Sosu için;
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı su
Panelemek için;
- 2 adet yumurta
- Galeta unu
HAZIRLANIŞI
Soğanı yemeklik doğrayıp tavada sıvıyağ ile birlikte kavurun. Üzerine kıymayı ilave edip kıymalar pişene kadar kavurmaya devam edin. Bulgur, ceviz, tuz ve baharatlarını ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. İlk yufkayı tezgaha serip üzerine su ve sıvıyağ karışımından sürün. 2. yufkayı da üzerine yerleştirip tekrar sostan sürün ve 8 eşit parçaya kesin. Yufkanın uzun kenarına hazırlanan harçtan yeterince koyup kenar kısımlarını içe katlayın ve rulo şeklinde sarın. Diğer 2 adet yufkayı da bu şekilde hazırlayın. Yumurtaları çırpın. Börekleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı ve üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder