PEYNİRLİ ÇITIR BÖREK
Çıtır çıtır bir börek tarifimi aramıştınız, fazla uzağa gitmenize gerek yok çünkü çıtır böreğin en güzeli burada. Börekteki çıtırlık olayını sağlamanın birçok versiyonu var tabiki de ama bu tarifteki kahramanımız galeta unu gibi gözükse de aslında görevini en iyi şekilde yerine getirecek olan tereyağının o eşsiz lezzeti olacak. Pane harcımızda onu destekleyecek ve ortaya çıtır çıtır keyifle tüketeceğiniz nefis börekler çıkacak. Sadece bir tek püf noktası var onu da tarifte belirtmiş olacağım.
MALZEMELER
- 125 g tereyağı
- 3 adet yufka
- 2 adet yumurta
- 5-6 yemek kaşığı galeta unu
- 1 kase ufalanmış beyaz peynir
- 1 tutam kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
Tereyağı tavada eritin ve ılımasını bekleyin ( püf noktası tereyağının ılık olması asla sıcak olmayacak ) Kıyılmış maydanozla peyniri karıştırın. İlk yufkayı tezgaha alın ve her yerine gelecek şekilde fırça yardımı ile tereyağı sürün. 2. yufkayı da üzerine yerleştirin ve tekrar tereyağı sürün. 3. yufkayı da yerleştirip tekrar her yerine gelecek şekilde tereyağı sürün. Yufkayı 16 eşit parçaya kesin. Yufkanın geniş kısmına peynirli harçtan koyup iki kenarından hafif iç kısmına alıp rulo şeklinde sarın. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın. Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonrasında galeta ununa bulayıp tepsiye yerleştirin. 180 derece ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder