TUZLU ÇUBUK KURABİYE
Güzel bir atıştırmalık hazırlayacağız bugün😊 Yağlı gevreği sevenler bilirler, aynı onun tadında çıtırlığıyla, kıtırlığıyla, ağızda dağılmasıyla kendisine nefis olmuş dedirtecek 😋 Biliyorum hemen hemen herkes çayın yanında mutlaka tatlı-tuzlu bir şeyler olsun ister. Severiz böyle atıştırmalıkları. Mutfağa geçip hemen şöyle elimizdekilerle pratik bir şeyler hazırlamak isteriz ya, o zaman tamam sıvayın kolları bu lezzetli çubuk kurabiyeleri çok seveceksiniz😊
MALZEMELER
- 125 gr tereyağ
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
Üzeri İçin;
- Çörek otu
- susam
HAZIRLANIŞI
Oda ısısında bekletilmiş tereyağ, sıvı yağ, yumurtanın beyazı, şeker, tuz ve sirkeyi yoğurma kabına alıp elinizle iyice karıştırın. Ardından kabartma tozu ve unu ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve önce avucunuzda yuvarlayıp sonra tezgah üzerinde bir parmak boyunda rulo yapın. Hafif elinizle üzerine bastırın. Yağlanmış fırın tepsisine hepsini bu şekilde hazırlayıp dizin. Üzerilerine yumurtanın sarısını sürün. Susam ve çörek otu serpin. 170 derece fırın ısısında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder