İŞKEMBE ÇORBASI
İŞKEMBE ÇORBASI
İşkembe çorbası şüphesiz yine Türk mutfağının en güzel en leziz çorbalarından biridir. Seveni var sevmeyeni var belki ama sizlerde benim gibi sevenler takımındaysanız mutlaka bu çorbayı evde yapmayı denemelisiniz. Üstelik ilk kez yapıyor olsanız bile bu pratik tarifle kolaylıkla üstesinden gelebileceksiniz 😊 Malum önümüzdeki soğuk kış ayları bizleri bekliyor. Özellikle de grip ve soğuk algınlığı gibi enfeksiyonel hastalıklar her an kapımızı çalabilir😏 O zaman vücut direncimizi güçlü tutacak, bağışıklık sistemimizi güçlendirecek vitamin dolu bu çorbayı şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum 😊
MALZEMELER
- 1 kg şok pişmiş dana işkembe
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 9 su bardağı su
- 4-5 diş sarımsak
- 1 adet limon
Terbiyesi İçin;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sirke
HAZIRLANIŞI
Öncelikle işkembeyi geniş bir kabın içinde 2 yemek kaşığı sirke ilave ederek suyun içinde 1 saat kadar bekletin. Daha sonra bol suyla yıkayın ve suyunu süzmeye bırakın. Tencerenin içinde yağ ve unu kokusu çıkana kadar 2-3 dk kavurun. Ardından sürekli karıştırarak yavaş yavaş suyunu ilave edin ve karıştırmayı hiç bırakmadan kaynamaya yakın biraz koyulaşınca işkembeleri ilave edin. Rendelenmiş sarımsakları katıp 10 dk kısık ateşte pişirin. Terbiyesi için tüm malzemeyi bir kabın içinde karıştırın. Çorbanın suyundan bir kepçe alın ve terbiyesinin içine döküp karıştırın. Sonra azar azar çorbanın içine karıştırarak dökün. 10 dk bu şekilde kısık ateşte tekrar pişirin. Çorba pişince yeteri kadar tuz ve 1 tane limonun suyunu ilave edin. Afiyet şifa olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder