MİNİ EKMEKLER
MİNİ EKMEKLER
Bir süredir aile üyeleri çok sevdiği için bu minik porsiyonluk ekmeklerden yapıyorum. İşin güzel tarafı çocukların dışarıdan almayalım anne sen hep bize bunlardan yap demeleri 😊 Yaparım tabi yapmaz mıyım siz yeter ki isteyin 😉 Ekmek sofralarımızın olmazsa olmazı baş tacı. Zararı faydası ne kadar tartışılsa da biz onu seviyoruz. Ama şuna katılıyorum ki her şeyde olduğu gibi ekmeği de yeteri kadar, kararında tüketeceksin 😇 Her şeyin fazlası zarar diyerek bu miss gibi kokan mini ekmeklerime geçmek istiyorum. Daha önce hiç denemediyseniz kolaylıkla yapabileceksiniz bu ekmekleri hiç endişe etmeyin derim. İnanın insanın kendi evinde yaptığının yerini hiç bir şey tutmaz. İçine ne koyduğunuzu biliyorsunuz ya bu yeterli bence. Konu birde çocuklar olunca keyif ikiye katlanıyor zaten çünkü, onların en azından katkısız ne yediğini biliyor olmanız hangi anneyi mutlu etmez ki😊 Hadi bakalım o zaman sıvayın kolları, ekmeğimizi kendimiz yapıyoruz bugün 😊
MALZEMELER
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 6 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı yoğurt
HAZIRLANIŞI
Öncelikle derin bir kabın içine süt, su, maya ve şekeri alıp karıştırın. Üzerine 2 bardak un ve tuzunu ekleyip karıştırın. Ardından kalan unu azar azar dökerek yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini kapatın ve 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve elinizle hafif yoğurarak havasını alın. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapın ve pişirme kağıdı serilmiş ve hafif unlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Bezelerin üzerini kapatın ve 15 dk bekletin. Bezelerin üzerine bir bıçak yardımı ile çizikler yapın. Son olarak üzerilerine bir fırça yardımıyla yoğurt sürün ve hafif un serpin. Isıya dayanaklı bir kabın içine su koyup fırının en alt bölümüne yerleştirin. 200 derece ısıda kızarana kadar yani pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder