MANTARLI TAVUKLU KREP
MANTARLI TAVUKLU KREP
Benim gibi akşama ne pişirsem diye kara kara düşünüyorsunuz değil mi 😉 Sizler hiiç kendinizi yormayın, en azından bugünlük düşünmeyi bir kenara bırakın çünkü sanırım ben bir şeyler buldum 😊 Sizlere nefis bir önerim var. Krep yapalım. İçine de lezzetli bir iç harç hazırlayalım. Beşamel sosla da buluşturup atalım fırına. İşte hepsi bu kadar ne dersiniz 😋 Ben çoktan yaptım bile😇 Aile üyeleri de baya bir sofradan memnun kalktılar. Yani bugünü lezzetli ve mutlu bitirdik. Darısı yarının başına farklı bir lezzetle diyelim artık. Deneyin sizlerde çok beğeneceksiniz😊
MALZEMELER
- 1 adet tavuk göğüs
- 400 gr mantar
- 1 adet sivri biber
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kase rendelenmiş kaşar peynir
- tuz
- karabiber
- kırmızı pul biber
Krep için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- bir çimdik tuz
HAZIRLANIŞI
Tavuk göğüs, soğan ve sivri biberi küçük küçük doğrayın. Tavaya sıvı yağ ile birlikte hepsini alın ve 3-4 dk kadar kavurun. Temizlenmiş mantarları dilimleyin. Onları da ekleyip karıştırın ve suyunu biraz çekene kadar pişirin. Tuzunu ve baharatlarını ekleyip ılımaya bırakın. Krep için tüm malzemeyi karıştırın. Krep tavayı ısıtıp çok az yağlayın ve bir kepçe krep hamurundan döküp iki taraflı pişirin. Tavayı bundan sonra yağlamayın. Hepsini bu şekilde hazırlayın. Krepin ortasına yeteri kadar iç malzeme koyup katlayarak kare şeklini verin ve tepsiye dizin. Beşamel sos için süt, un ve tuzu tencereye alın ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. En son tereyağ ekleyip karıştırın ve kreplerin üzerine gezdirin. Kaşar peynirlerini de ilave edin ve 200 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder