PATATES OTURTMA
PATATES OTURTMA
Patatesin yine en sevilen lezzetlerinden biri olan Patates Oturtma yemeği ile hem pratik hemde nefis bir öğün hazırlayabilirsiniz. Yanında pilav ve ayran ikilisiyle daha da lezzetli bir hale gelecektir. Patatesle yapılan hangi lezzet kendisine olmamış dedirtebilir ki zaten, onunla yapılan her tarif ayrı bir efsane olmuştur😉 Bu tarif fazla bekletilmeye gelmez benden söylemesi😊
MALZEMELER
- 5 adet orta boy patates
- 300 g kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet sivri biber
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 2-3 diş sarımsak
- 1,5 su bardağı sıcak su
- tuz
- kimyon
- karabiber
HAZIRLANIŞI
Tavaya zeytinyağ ile birlikte kıymayı alın ve 1-2 dk kadar kavurun. Soğanı ve sivri biberi yemeklik doğrayıp kıymayla birlikte sebzeler yumuşayana kadar kavurun. Sebzeler yumuşayınca bir miktar karabiber, kimyon ve salça ilave edip karıştırarak ocaktan alın. Patatesleri soyup yuvarlak dilimler elde edin. Tencerenin alt tabanını patates dilimleriyle her tarafını kapatacak şekilde yerleştirin. Hazırlanan kıymalı harcı patateslerin üzerine yayın. Kalan patateslerle harcın üzerini kapatın. Sarımsakları doğrayıp ekleyin. Yeteri kadar tuz ekleyin. Harcını hazırladığınız tavanın içine sıcak suyu koyup patateslerin üzerine gezdirin ve ocağa alın. Patatesler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder