ÇİĞ BÖREK
ÇİĞ BÖREK
Eskişehirli olursun da sen nasıl çiğ börek yapmayı bilemezsin diye sorarlar insana😁 Yok yok Eskişehirli değilim ama eşimin görevi nedeniyle buraya geleli seneler oluyor, bilmiyorum ama doğup büyüdüğüm yermiş gibi seviyorum burayı😊 Eskişehir çok güzel bir memleket. Gezip görülesi bir yer. Birde çiğ böreği var ki dillere destan. Bende buraya gelince öğrendim. Ailece çok sevdiğimiz için çiğ börek soframızı ara ara ziyaret eder doğrusu😋 Aslında çok yağ içeren kızartmalı şeylere mesafeli olmuşumdur ama ne yapayım bu börek başka börek başka türlü tadı olmaz ki 😏Atalarımızın dediği gibi varsın olsun atın ölümü de arpadan olsun deyip, usuulca tarife geçiyorum 😇
MALZEMELER
- 400 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 8 yemek kaşığı su
- tuz
- karabiber
Hamuru İçin;
- 4 su bardağı un
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına un, tuz ve sirkeyi alıp suyu azar azar ilave ederek orta sertlikte bir hamur elde edin. Su az gelirse ilave edin çünkü undan una su miktarı farklılık gösterebilir. Hamurun üzerini kapatın ve 15-20 dk kadar dinlendirin. Dinlenen hamur daha güzel sonuç verecektir. Bu arada iç harcı için kıymayı bir kaba alın ve üzerine rendelenmiş soğan, yeteri kadar tuz, karabiber ve suyu kayıp karıştırın. Hamurdan küçük mandalina boyutunda bezeler yapın. Unlanmış tezgahta yuvarlak şekilde açın. Hamurun yarısına iç harçtan yeteri kadar yayın ve yarım ay şeklinde kapatıp kenar kısımlarına iyice bastırın. Çatal ile de şekil verebilirsiniz. Geniş bir tavaya bolca sıvı yağ koyun ve iyice kızdırın. Hazırladığınız börekleri yağın içine yavaşça bırakıp iki taraflı kızartın. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder