AYVA TATLISI
AYVA TATLISI
Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi ayva ile şöyle yemek sonrası nefis bir tatlıya ne dersiniz😋 Genellikle komposto ve reçeli yapılarak tüketilir ama tatlısı da bambaşka bir lezzet oluyor bana göre. Eğer ki meyveli tatlıları, meyveyle yapılan tatlıları seviyorsanız ve de daha önce hiç denemediyseniz bu lezzetle tanışmak için fazla geç kalmayın derim😊
MALZEMELER
- 2 adet ayva
- 12 yemek kaşığı şeker
- 6-7 tane karanfil
- 2 çay bardağı su
- Üzeri için kaymak ve ceviz
HAZIRLANIŞI
Ayvaları uzunlamasına ortadan ikiye kesin ve ortasındaki çekirdekli kısmı çıkarıp kabuklarını soyun. Ayvaları yarım limon sıkılmış suyun içine atın. Yapışmaz tabanlı tava veya tencereye ayvaları suyun içinden alıp yerleştirin. Her bir ayvanın üzerine üçer yemek kaşığı şeker ilave edin. Karanfilleri,suyunu ve ayvanın çekirdeklerinden ilave edip kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirin. Şerbetinden alıp ara ara ayvaların üzerine gezdirin. Şerbet koyulaşıp kıvam alınca ocaktan alın. Ayvalar biraz soğuyunca kaymak ve cevizle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder