KOLAY MANTI


    KOLAY MANTI

    Mantıyla ilgili ne söyleyebilirim ki çocukluğumdan beri en büyük hayranıyım ben onun😊 Biliyorum benim gibi de ona hayranlık duyan hatrı sayılır büyük bir kitle var😉 Mantı deyince akan sular durur ama iş mantı yapmaya gelince gözümüzde büyütür, büyük bir olasılıkla da vazgeçeriz. Aslında evet, mantı yapmak bana göre de tek kişinin harcı değil. 2-3 kişi bir araya gelinip bir elin nesi var iki elin sesi var deyip yapılması gereken bir yemek. Tek kişi için biraz meşakkatli olabiliyor. Ama şöyle bir şey var ki vereceğim bu tarifle inanın bana alnınızın akıyla üstesinden gelebileceksiniz😉 Öyle tek tek kesme katlama derdiniz olmayacak. Adı üstünde kolay mantı yapacağız. Sadece şekli farklı lezzet yine aynı lezzet olacak. Aklınıza şu soru takılmasın: Böyle olunca hamurun içinden kıymalar çıkıyor mu, hayır efendim çıkmıyor😊 Tek kişi yapacaksanız vede daha önce hiç yapmadıysanız bu yöntemle mutlaka deneyin derim 😊

      MALZEMELER

  • 4 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
      İçi İçin;
  • 250 g kıyma
  • 1 adet soğan
  • tuz
  • karabiber
      Üzeri İçin;
  • 1 kase yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • kuru nane
      HAZIRLANIŞI

      Unu bir kaba alın. Ortasını açıp yumurta ve tuzunu ilave edip elinizle karıştırın. Suyunu da azar azar ekleyerek sert bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp 15 dk dinlendirin. Soğanı rendeleyin ve yeteri kadar tuz, karabiber ekleyerek kıymayla yoğurun. Hamurdan iki eşit beze yapın. Unlanmış tezgahın üzerinde ilk bezeyi hafif hafif unlayarak büyük yuvarlak şeklinde açın. Yufkanın geniş olan kısmına yani başlangıç kısmına kıymalı harcı bir sıra halinde yerleştirin. Kıymayı bir kere çevreleyecek kadar kıvırıp rulo yapın. Rulonun bittiği yerden uzunlamasına hamuru kesin. Kestiğiniz hamuru yine uzunlamasına elinizle hafif sıkın. Bu işleme hamurlar bitene kadar devam edin. Hazırladığınız ruloları küçük küçük kesin ve hafif unlayın ki yapışmasınlar. Az tuzlu bol kaynar suyun içinde mantıları pişirin. Mantıları suyun içine attığınızda dibe çökeceklerdir. Suyun üzerine çıktığı zaman 10 dk kadar kaynatıp alabilirsiniz. Sarımsağı rendeleyip az tuzla birlikte yoğurtla karıştırın. Mantıları servis tabağına alın. Üzerilerine yoğurt gezdirin. Tereyağı tavada ısıtıp salçayı ve pul biberi ekleyip kavurun. Mantıların üzerine gezdirin. Son olarak biraz nane serpin. Afiyet olsun. 



Yorumlar

Popüler Yayınlar