TAS KEBABI



    TAS KEBABI

    Sulu yemek olsun ama içinde birde et olsun diyorsanız o zaman sizlere sulu et yemeklerinin en sevilen ve de en lezzetli yemeklerinden olan tas kebabını öneririm😋 Tas kebabı yine Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinin başında ilk sıralarda yer alır. Tas kebabını diğer kebaplardan ayıran özelliği tencerede pişiyor olmasıdır. İçine birkaç sebze çeşitlerinden ilave edilebiliyor ama ben sebze olarak sadece patatesi yakıştırıyorum açıkçası. Bugün akşam ne pişirsem sorusuna da doğrusu nefis bir tercihle cevap bulmuş olacaksınız😊 Birde suyuna ekmek banmayı da sevenlerdenseniz bu tarif kaçmaz derim😊

      MALZEMELER

  • 600 gr kuşbaşı dana eti
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 2 adet patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • tuz
  • karabiber
      HAZIRLANIŞI

      Öncelikle kuşbaşı etleri tencereye alın ve kısık ateşte suyunu salıp sonra çekene kadar kapağını kapatıp arada karıştırarak pişirin. Etler suyunu çekince sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edip soğanlar yumuşayana kadar yine kısık ateşte pişirin. Ardından yemeklik küçük doğranmış domates ve sarımsakları ekleyip bir güzel karıştırın. Salçayı ilave edip tekrar karıştırarak bu haliyle 2 dk kadar pişirin. Yeteri kadar tuz, karabiber ve sıcak suyunu da ilave ederek kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Son olarak patateslerin kabuklarını soyun ve iri küpler şeklinde doğrayıp tavada kızgın yağda kızartın. Kızaran patatesleri yemeği servis ederken üzerilerine paylaştırın. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar