PATATESLİ GÜL BÖREĞİ



    PATATESLİ GÜL BÖREĞİ

    Her halini çok sevdiğimiz patatesi bugün de sofralarımıza sarıp sarmaladık gül böreği olarak misafir ettik😊 İçine birazda havuç ilave edip lezzetine lezzet kattık. Havuç yemeyen çocuklarınız varsa bu sayede afiyetle tüketeceklerdir😊 Örneğin benim kızım, anne havuç sert dişlerim acıyor deyip havucu çiğ haliyle yemekten kaçınır 😏 Aslında havucun piştikçe içindeki vitaminlerinin ortaya çıktığını duymuştum. Yani çiğ yemektense pişmişini yemek daha sağlıklı. Ayrıcada patates ve havucun birbiriyle olan uyumu her zaman nefis olmuştur. Ne diyelim, bu ikili gül böreği olarakta gayet nefis oldular😊

      MALZEMELER

  • 5 adet yufka
  • 5-6 adet orta boy haşlanmış patates
  • 3 adet havuç
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
      Üzeri İçin;
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt 
  • Çörek otu       
      HAZIRLANIŞI

      Haşlanmış patateslerin kabuğunu soyun ve çatalla iyice ezin. Üzerine rendelenmiş havucu, yeteri kadar tuz ve karabiber atıp karıştırın. Yufkaları üst üste koyun ve tam ortadan artı olacak şekilde dörde bölün. Süt ve sıvı yağ karışımını hazırlayın. İlk yufkanın her yerine gelecek şekilde bir fırça yardımıyla karışımdan sürün. Daha sonra yufkanın geniş olan kısmına yeteri kadar iç malzeme koyun. Yufkayı rulo şeklinde sarın. Rulonun bir ucunu içi alıp gül şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsisine tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayıp dizin. Üzeri için olan malzemeleri bir kabın içinde karıştırın ve yufkaların üzerine sürün. Son olarak üzerilerine biraz çörek otu serpin. 180 derece fırında altlı üstlü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
      

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar