KADINBUDU KÖFTE
KADINBUDU KÖFTE
Dünyanın en güzel mutfaklarından birine sahibiz. Türk mutfağı. Lezzet ve çeşit yönünden inanılmaz bir zenginliğimiz var 😊 Bir zenginliğimiz daha var ki oda yemeklere verdiğimiz adlar 😁 Bu konuda üzerimize tanımam😁 Örneğin Kadınbudu köfte, kim koymuş bu ismi neden böyle bir isim vermiş aklım almaz😅 Eminim yada umarım mutlaka sevimli bir hikayesi vardır😉 Sizlere bir şey daha söyleyeyim köftenin adından rahatsız olup ismini kendine göre değiştirenler bile varmış. Ne gerek var böyle şeylere valla beni hiiç ilgilendirmiyor, tadına tuzuna lezzetine bakarım oda zaten 10 numara😋 Öncesi saraylara dayanan bu nefis köfteyi mutlaka denemelisiniz 👌
MALZEMELER
- 300 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- tuz+karabiber+köri
Kızartmak için
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu
- Sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Öncelikle pirinci yıkayın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Pirinçler haşlandıktan sonra varsa suyunu süzün ve ılımaya bırakın. Soğanı yemeklik doğrayın ve sıvı yağ ile birlikte kavurun. Ardından kıymanın yarısını ilave edin ve rengi dönene kadar kavurun. Kıymalı harcı ılımaya bırakın. Ilımış olan kıymalı harcın üzerine diğer çiğ kıyma, pirinç,galeta unu, yeterince tuz ve baharatları ilave edip iyice yoğurun. Buzdolabında 30 dk dinlendirin. Daha sonra dinlenen harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp oval köfteler hazırlayın. Önce yumurtaya daha sonra galeta ununa batırıp köfteleri iki taraflı kızartın. Kadınbudu köfteyi patates püresi eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder