BAZLAMA EKMEK
BAZLAMA EKMEK
Kendi ekmeğimizi kendimiz yapalım mı bugün ne dersiniz😊 Bizden fırında istemeyecek. Tavada kısa sürede pişecek, yumuşacık sıcak sıcak miss gibi olacaklar. Bazlamayı özellikle de sabah kahvaltılarınızın yanında tereyağ eşliğinde şiddetle tavsiye ediyorum ki lezzetine doyamayacaksınız😉 Burda biraz önemli olan hamurun kıvamını iyi ayarlamak. Ele yapışmayan bir hamur istemiyoruz. Hamur yoğurma işlemi bitme aşamasına geldiğinde hafif ele yapışacak şekilde olmalıdır. Bu gözünüzü korkutmasın çünkü hamur mayalanınca kendini toparlayacaktır. Birazcık cesaretle üstesinden gelinmeyecek şey yoktur😊 Hadi bu geleneksel Anadolu lezzetini sizlerde en kısa sürede deneyin😊
MALZEMELER
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına ılık süt, şeker, tuz ve mayayı koyup karıştırın. Üzerini kapatın ve 10 dk kadar bekletin. Ardından zeytinyağ ilave edin. Azar azar un ekleyerek yoğurun. En son aşamada dediğim gibi hafif ele yapışır vaziyetteyken hamur yoğurmayı bırakın ve üzerini streç film ile kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru elinizi çok az sıvı yağ ile yağlayarak hafif un serpilmiş tezgaha alın ve elinizle biraz yoğurun. Hamuru rulo yapın. Bu esnada elinizi hafif hafif unlayın. Hamurdan büyük bir mandalina büyüklüğünde bezeler yapın. Bezelerin üzerini örtün ki kurumasın. Bezeleri 10 dk kadar dinlendirin. İlk yaptığınız bezeyi alın ve hafif unlayarak tatlı tabağı büyüklüğünde merdaneyle açın. Isıtılmış yapışmaz tavada kısık ateşte altlı üstlü pişirin. Tüm bezeleri bu şekilde pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder