KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE
KAKAOLU ÇATLAK KURABİYE
Lezzetinden çatlamış bu kurabiyeler deniliyor ya gerçekten de isminin hakkını veriyor bu enfes kurabiyeler😋 Yoğun kakao aromasıyla ve içinin yumuşaklığıyla browni tadında, görüntüsüyle de çok şık durmuyorlar mı😊 Tarife birebir uyarsanız harika sonuç elde edebilirsiniz. Burda önemli olan hamurun kıvamı. Hamurunuz biraz cıvık olmalı katı bir hamur istemiyoruz. Onun haricinde endişe edebileceğiniz hiç bir şey yok😉 Bu kurabiyelerle misafirlerinize çok şık sunumlar yapabilirsiniz. Demedi demeyin bu kurabiyeler yedirdikçe yedirtiyor benden söylemesi 😊
MALZEMELER
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 5 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Bir çimdik tuz
- Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Öncelikle karıştırma kabına şeker, kakao,tuz ve sıvı yağı alıp güzelce karıştırarak homojen bir kıvama getirin. Ardından önce bir yumurtayı kırın karıştırın. Sonra diğer yumurtayı kırın ve iyice karıştırın. Vanilya, kabartma tozu ve unu da azar azar ilave ederek hamuru hazırlayın. Hamurun üzerini kapatın ve buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin. Sürenin sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve bol pudra şekerine bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü bir şekilde 10-15 dk arası pişirin. Fırından çıkınca biraz soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder