MOR LAHANA TURŞUSU


    MOR LAHANA TURŞUSU

    Yavaş yavaş tezgahlarda görmeye başladığımız mor lahanayı genellikle salatasını yaparak tüketiriz. Ayrıcada ben salatası da çokta lezzetli olan mor lahanayı sofradan hiç eksik etmemeye çalışırım😊 Ama birde turşu hali var ki inanın oda çok lezzetli oluyor. Turşu kültürünü seven birisiyim. Yaz-kış evimde mutlaka çeşitli sebzelerden turşu bulunur. Mor lahana turşusu da bunlardan birisidir. C vitamini bakımından da oldukça zengin bu turşuyu kolaylıkla  hazırlayabilirsiniz. Özellikle de çay saatlerinizde hazırladığınız o nefis kısırların yanında da bu lezzetli haliyle servis edebilirsiniz😊

      MALZEMELER

  • 1,5 kilo mor lahana
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 tatlı kaşığı sofralık tuz
  • 2-3 diş sarımsak
  • sirke
      HAZIRLANIŞI

      Mor lahanayı güzelce yıkayın. Kesme tahtasına alın ve boyuna ortadan ikiye kesin. Lahanayı ince ince doğrayın. Derin ve geniş bir kabın içine alın ve üzerine tuzu ilave edip elinizle yumuşayıp rengini verene kadar iyice yoğurun. Yoğurma işlemi bitince ince doğranmış sarımsak ve zeytinyağ ilave edip karıştırın. Lahanaları kavanoza bastırarak yerleştirin. Kalan suyuda kavanozlara ilave edin. Üzerine gelecek kadar sirke ilave edin. Kapağını kapatıp buzdolabında 3-4 gün dinlendirin. Sonrasında afiyetle tüketebilirsiniz.



Yorumlar

Popüler Yayınlar