ZEYTİNYAĞLI PIRASA
ZEYTİNYAĞLI PIRASA
Pırasa en sevdiğim kış sebzelerindendir. Daha çocukken bilirdik ki kış gelince soframıza pırasa gelecek, karnabahar gelecek,ıspanak gelecek. İnanın çokta severek yerdik. Artık pazarlarda tezgahlarda yerini aldığına göre bizlere de kalorisi düşük ama besin değeri oldukça yüksek olan pırasalardan nefis bir pırasa yemeği yapma zamanı gelmiş demektir :)
MALZEMELER
- 3 sap pırasa
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı salça
- 6 yemek kaşığı zeytinyağ
- 3 su bardağı su
- yarım çay bardağı pirinç
- tuz
HAZIRLANIŞI
Pırasaları bol suda yıkayıp verev şeklinde doğrayalım. Patates ve havuçların da kabuklarını soyup, havuçları verev patatesleri küp şeklinde doğrayalım. Tencereye zeytinyağ ve salçayı koyup ısıtalım. Ardından doğradığımız sebzeleri ilave edelim ve tuzunu da atarak karıştırıp kısık ateşte 5 dk kadar kapağı kapalı bir şekilde kavuralım. Pirinç ve suyunu ekleyelim. Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder