FIRINDA KARNABAHAR
FIRINDA KARNABAHAR
MALZEMELER
- 1 adet orta boy karnabahar
- 1 adet patates
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- tuz
- karabiber
HAZIRLANIŞI
Karnabaharı küçük parçalara ayırıp yeteri kadar suda yumuşayana kadar haşlayalım. Haşlanan karnabaharların suyunu süzelim ve ılımaya bırakalım. Sosu için ayrı bir kapta yumurta, yoğurt, süt ve zeytinyağ koyup karıştıralım. Patateslerin kabuklarını soyalım ve dilimleyip kızartalım. Karnabaharları hazırladığımız sosla karıştırıp uygun fırın tepsisine yerleştirelim. Kızarttığımız patatesleride ilave edelim. Son olarak üzerine tuz ve karabiber serpip 200 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirelim. Pişmeye yakın fırından alıp üzerine bir miktar ince dilimlenmiş kaşar peyniri ekleyelim. Afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder