PATATESLİ MİNİ BÖREKLER
PATATESLİ MİNİ BÖREKLER
Hazır yufkadan börek yapmak kolay, özellikle de biz hanımlar için kurtarıcı ve vazgeçilmezdir. Çocuklar okuldan gelince yahut çat kapı bir misafirin geldiğinde bile yufkanın içine koy biraz peynir, koy tavaya çevir altlı üstlü kızarsın, koy yanına da çayını, oldumu sana nefiss bir börek. Neyse sözü fazla uzatmadan, bugün tarifimde mini patatesli börekler var. İç malzemesi olarak ben patates kullandım, tabiki sizler peynir yahut daha farklı bir iç malzeme de kullanabilirsiniz. Umarım dener ve beğenirsiniz :)
MALZEMELER
- 4 adet yufka
- 3 adet haşlanmış patates
- 2-3 adet taze soğan
- 1 adet yumurta sarısı
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 5 yemek kaşığı sıvıyağ
- tuz
- karabiber
- kırmızı pul biber
- kekik
HAZIRLANIŞI
Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup çatal yardımıyla ezelim. Üzerine ince doğradığımız taze soğanları, tuzunu ve bir miktar karabiber ekleyip karıştıralım. Bir kasenin içinde yoğurt ve sıvıyağı karıştıralım. İlk yufkayı serelim ve hazırladığımız sostan fırça yardımıyla her tarafına sürelim. 2. yufkayı da üzerine serelim ve tekrar sostan sürelim. Patatesli harçtan yufkanın her tarafına eşit bir miktarda yayalım. Yufkanın iki kenar kısmını biraz içe katlayıp rulo yapalım. İki parmak kalınlığında keselim ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayalım. Son olarak üzerilerine yumurta sarısı sürelim ve göz kararı kırmızı pulbiber ve kekik dökelim. 170 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder