REVANİ TATLISI
REVANİ TATLISI
Şerbetli tatlılarda irmik sevenler için ( benim gibi ) Revani tarifi güzel bir tercih olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü Revani hafif ve yapımı da kolay bir tatlıdır. Bayram tatlılarının ilk akla gelen tatlılarındandır Revani. Tabi ki bu tatlıyı yapmak için bayramı beklemeyeceğiz. Kökeni Osmanlılara dayanan bu tarifi hazırlamak için mutfağa geçmek yeterli olacaktır :)
MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
Üzeri için;
- hindistan cevizi ( isteğe bağlı )
- ceviz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle şerbeti kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Çünkü kek sıcak, şerbet soğuk olacak. Derin bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Sırasıyla diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım ve yağlayıp unladığımız tepsiye dökelim. 170 derece fırında altı ve üzeri hafif kızarana kadar pişirelim. Fırından aldığımız kekin üzerine şerbeti gezdirelim ve şerbetini çekmesini bekleyelim. Tatlımızı dolapta soğumaya bırakalım. Servis yaparken tatlının üzerine isterseniz hindistancevizi ve ince kıyılmış ceviz serpebilirsiniz. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder