TAVUK KÖFTE
TAVUK KÖFTE
MALZEMELER
- 2 adet tavuk göğüs
- 1 adet soğan
- 6-7 diş sarımsak
- 1 yumurta
- 2 çay bardağı galeta unu
- 1,5 tatlı kaşığı köri baharatı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- tuz
- bir tutam maydanoz
- sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Öncelikle tavuk göğüsleri robottan geçirelim. Yumuşak bir hamur elde edelim. Soğanı yemeklik doğrayıp, sarımsağı rendeleyelim. Maydanozları ince ince kıyalım. Tüm malzemeleri karıştıralım. Yarım saat dolapta bekletirsek daha lezzetli olacaktır. Küçük parçalar alıp, elimizle yuvarlayalım. Uygun yapışmaz bir tavada bir miktar sıvı yağda orta ateşte iki taraflı kızartalım. Afiyet olsun:):)
Yorumlar
Yorum Gönder