ZERDEÇALLI NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI

     ZERDEÇALLI NOHUTLU PİRİNÇ PİLAVI

     Genellikle kış aylarına daha çok yakıştırdığım ve bir pilav sever olarak da sıklıkla yaptığım, lezzetinden son derece emin olduğum bir pilav tarifi paylaşmak istiyorum. Aslında şu günlerde biraz soğuk geçen havalardan dolayı sanırım kendimi baharatlı tariflerle bir miktar iç içe buluyorum:) Zerdeçalda bu güçlü baharatlardan bir tanesi. Zerdeçalı severim ve yemeklerde de çok sık kullanırım. Hatta öyle ki tatlıya tuzluya demem atarım içine. Zerdeçalın bağışıklık sistemini güçlendirici ve antioksidan gibi daha bir çok faydalı yanları olan bir bitki olduğunu biliyoruz. Olabildiğincede tüketmemiz gerektiğini düşünüyorum. Zerdeçalın pilava da çok yakıştığını gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Bu tarifle de zerdeçalı nasıl kullanabilirim sorusuna da sizlere farklı bir alternatif sunarak cevap vermiş olayım. 

      MALZEMELER

  • 1,5 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
      HAZIRLANIŞI

      Pirinci bir güzel yıkayıp süzün. Tereyağı ve zeytinyağı tencereye alıp ısıtın. Pirinçleri ve nohutları ilave edip kısık ateşte 5 dk kadar karıştırarak kavurun. Zerdeçal ve tuzu ekleyip karıştırın. Suyunu ilave edip pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp pilavı 15-20 dk dinlendirin. Servis yapmadan önce pilavı mutlaka karıştırın. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar