CEVİZLİ PAZI BORANİ
CEVİZLİ PAZI BORANİ
Ana yemeklerinizin yanında meze olarak tüketebileceğiniz harika bir tarifim var. Ispanaklısını mutlaka duymuşsunuzdur. Onu da sever ve yaparım. Ama bugün pazıdan da nefis bir borani oluyormuş diyeceğiz bu tarifle. Biliyorsunuz pazı vitamin açısından oldukça yüksek bir sebze bitkisidir. Sindirimi kolay ve besleyicidir. Yine bilindiği gibi ıspanakgiller ailesindendir zaten. Umarım dener ve sizleri bu tarif ile eğer daha önce hiç denemediyseniz pazı borani ile tanıştırmış olurum.
MALZEMELER
- 1 demet pazı
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- Tuz
Üzeri için;
- 3 adet iri kıyılmış ceviz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
HAZIRLANIŞI
Pazıların sap kısımlarını kesip bir güzel yıkayın. İnce ince doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile birlikte kavurun. Pazıları ilave edip suyunu çekene kadar soteleyin. En son tuz ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sarımsakları yoğurt ile birlikte karıştırın. Pazıların üzerine ilave edip karıştırın. Zeytinyağı tavaya alın. Ceviz ve kırmızı pul biberi ekleyip sadece ısıtın yakmadan ocaktan alın. Pazı boraninin üzerine döküp servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder