BAL KABAĞI ÇORBASI

    BAL KABAĞI ÇORBASI

    Genellikle mutfaklarda tatlı olarak yerini alır ama biz bugün bal kabağından kış aylarına damgasını vuracak lezzetli bir çorba yapacağız. Bal kabağı tatlısını bende çok severim. Aslında ailece sevdiğimiz bir tatlı çeşididir. O nedenle de haftada bir kere aile üyeleri tarafından da ısrarla istenildiği için o tatlı yapılır :) Ama gel görelim ki sizler daha önce hiç denediniz mi bilmiyorum ama bal kabağı çorbası diye de enfes bir şey var. Tatlısından vazgeçemediğimiz gibi kış aylarında çorbasından da vazgeçemiyoruz biz. Bal kabağı çorbası içindeki sebze ve baharatları ile gerçek anlamda tam bir şifa deposu bir çorbadır. Bana göre mutlaka bol bol tüketilmesi  gerekir. Tatlısı ile başlayıp çorbası ile devam ediyoruz diyerek bal kabağı sezonunu bizler açtık, sizlere de ısrarla denemenizi öneriyorum.

     MALZEMELER

  • 600 g bal kabağı
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 litre su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Tuz
      HAZIRLANIŞI
 
      Bal kabağı, soğan, patates ve havucu eşit büyüklükte doğrayın. Tencereye tereyağı ve zeytinyağı alıp ısıtın. İçine doğranmış sarımsaklarla  birlikte diğer doğranmış tüm sebzeleri ilave edip orta ateşte karıştırarak 5 dk kavurun. Suyu ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Çorbayı blenderden geçirin. Çorbayı tekrar ocağa alıp sütü ekleyin ve tekrar kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Yeterince tuz ve baharatları ilave edip çorbayı ocaktan alın. Afiyet olsun. 
 

Yorumlar

Popüler Yayınlar