NOHUT MANTISI

     NOHUT MANTISI

     Nohuttan neler yapılabilir sorusuna farklı ve tam tadında bir cevabım var sizlere. Benim adetimdir biraz nohutu bolca haşlar ve yemeklik olarak ayarlayıp dondurucuya atarım. Hal böyle olunca da bu pratik çözümler sayesinde günü kurtaran harika tariflerde kaçınılmaz olabiliyor tabi. İşte onlardan bir tanesi olan ve nohut mantısı diye adlandırdığım tamamen kendi tarifim olan bu lezzetle de sizleri tanıştırmak istedim. Çok pratik bir tarif oldu. Tadı nasıl oldu peki diye sorarsanız da "vay be " dediğim bir sonuçla karşılaşmış oldum:) Ayrıca vejataryen olanlar için de eminim onların çok seveceği bir lezzet oldu. Biz denedik, yaptık, yedik, sevdik ve çok beğendik. Şimdi sıra sizde.

      MALZEMELER

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet küçük soğanın yarısı
  • Tuz
  • Karabiber 
      Üzeri için;
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kuru nane
      HAZIRLANIŞI

      Nohutları blenderden geçirin ve uygun bir kabın içine alın. Üzerine yumurta, un, blenderden geçirilmiş soğan, tuz ve karabiber ekleyip elinizle iyice yoğurun. Misket büyüklüğünde yuvarlaklar yapın. Yapışmaz özellikli tavaya bir miktar sıvıyağ alıp ısıtın ve misket topları çevirerek pembeleşene kadar kızartın. Arada tavayı şöyle bir sallayın. Sarımsakları rendeleyip yoğurt ile birlikte çırpın ve nohutların üzerine gezdirin. Tereyağı ve kuru naneyi tavada ısıtıp tekrar üzerlerine gezdirin. Nohut mantısı hazır. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar