LİMONLU HAŞHAŞLI KURABİYE

     LİMONLU HAŞHAŞLI KURABİYE

     Limon ve haşhaşın birbiriyle olan uyumunu her zaman sevmişimdir. Fakat iş o ki haşhaşı alışveriş listesine çok sık eklediğim söylenemez. Ama yine de duramayıp gördüğüm zaman alır, evde bulunsun da ben bundan bir şeyler yaparım nasıl olsa dediğim bir üründür. Eveet işte o büyük gün bugün olsa gerek ki mutfak dolaplarının birinde bekletilmekten sıkılmış ve bir işe yaramak isteyen haşhaşlarımdan limonunda o güçlü desteği ile harika bir kurabiye yaptım. Yine çok pratik ve güzel bir kurabiye oldu. Haşhaşı farklı nasıl tüketebilirim sorusuna da bu tarifle sizlere fikir vermiş olayım. Tarifte şeker oranını bir çay bardağı olarak kullandım fakat sizler kurabiyede şekeri biraz daha yoğun hissetmek isterim derseniz hamurun tadına bakarak bir miktar arttırabilirsiniz :)

       MALZEMELER

  • 150 g oda ısısında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet limon kabuğunun rendesi
  • Yarım limonun suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı mavi haşhaş
  • Üzeri için fındık
      HAZIRLANIŞI

      Yoğurma kabına tereyağı, sıvıyağ, yumurta ve pudra şekerini alıp iyice karıştırın. Üzerine vanilya, limon kabuğu rendesi, limon suyu, kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamurdan cevizden az büyük parçalar alıp yuvarlayın ve haşhaşa bulayıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kurabiyelerin orta kısımlarına birer tane fındık koyun. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişirin. Kurabiyeleri bu sürenin dışında daha fazla fırında tutmamaya özen gösterin. Afiyet olsun.
 

Yorumlar

Popüler Yayınlar