FIRINDA BAHARATLI KARNABAHAR KIZARTMASI

     FIRINDA BAHARATLI KARNABAHAR KIZARTMASI

     Çok iddialı bir laf olacak biliyorum ama gerçekten nefis bir karnabahar tarifi ile tanışmaya hazır mısınız. Karnabahar ile ilgili bir çok güzel tarif olabilir ama içlerinden belki de en lezzetlisi bu olabilir. Haşlaması ayrı bol yağda kızartması ayrı deyip sizleri öyle oyalamayacak tek seferde hatta daha az bir karnabahar kokusu ile fırında lezzetli bir karnabahar kızartması hazırlayacaksınız. İster fırından çıkar çıkmaz bu hali ile isterseniz de üzerine sarımsaklı yoğurt hazırlayıp bu şekilde de tüketebilirsiniz. Her iki şekilde de gönlünüzü fethedecek emin olun. Karnabahar sevenler hatta sevmeyenler bile sakın bu tarifi es geçmeyin :)

      MALZEMELER

  • 1 adet orta boy karnabaharın yarısı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
      HAZIRLANIŞI

      Karnabaharları çokta küçük olmayacak şekilde çiçeklerine ayırıp sonrasında bir güzel yıkayın. Yapışmaz yüzeyli fırın tepsisine alıp üzerlerine zeytinyağı, yeterince tuz ve baharatları ilave edip iyice harmanlayın. 200 derece önceden ısıtılmış fırında karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun. 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar