YOĞURTLU ÇANAK PATATES
YOĞURTLU ÇANAK PATATES
Oldukça pratik ve lezzetli bir tarifle geldimm. Özellikle de hanımlar sizin için bu tarif çay günlerinizde şık sunumu ve lezzetiyle farklılık yaratacak. Aslında bir ara sıcak olarakta tüketebilirsiniz ama şöyle akşam için güzel bir et yemeğinin yanında da nefis olacaktır doğrusu😉
MALZEMELER
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
- tuz
HAZIRLANIŞI
Patatesleri bir çatal yardımıyla iyice ezip püre haline getirin. Üzerine tuz, kırmızı pul biber ve maydanozu ilave edip elinizle yoğurun. Yumurta büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve ortasını açarak çanak şeklini verin. Sarımsağı rendeleyin ve yoğurtla birlikte karıştırın. Yoğurdu çanakların içine paylaştırın. Tereyağı tavada ısıtın. Salçayıda ekleyip karıştırın ve çanakların üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder