KURU MEYVELİ KEK
Tek kelimeyle bu keke ba-yı-lı-yo-rum. Geçenlerde kış kurabiyesi olarak adlandırdığım portakallı kurabiye tarifimi paylaşmıştım. Buda yine mevsimine ve adına yakışır lezzette tam da bir kış keki bana göre. Bilirsiniz ki kuru meyvelerle cevizin birbiriyle uyumu zaten muhteşem. E kek olarakta bu lezzetler bir araya gelirse nasıl nefis bir şey olur, orasını da siz düşünün artık😊
MALZEMELER
- 3 adet yumurta ( oda sıcaklığında )
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay bardağı yaban mersini kurusu
- 8-9 adet kuru kayısı
- 4-5 adet iri kıyılmış ceviz içi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu ve unu azar azar ekleyerek tel çırpıcıyla iyice karıştırın. Kuru kayısıları küp küp doğrayın. Kuru meyveleri bir kabın içinde az un serperek karıştırın. Kek kalıbını yağlayın. Kuru meyve karışımının yarısını keke dökün ve karıştırın. Kek harcını kalıba dökün. Geriye kalan kuru meyve karışımını da kekin üzerine gezdirin. Son olarak kekin üzerine cevizleri serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kürdan testiyle kontrol etmeyi unutmayın. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder