KÖSTEBEK PASTA


    KÖSTEBEK PASTA

    Evet tıpkı adı gibi şirin, sevimli, gönüllere taht kuracak büyük küçük herkesin çok seveceği bir pasta tarifi ile karşınızdayım😊 Yapımı zor diye bilinen tariflerden olduğu söyleniyor ama inanın hiçte öyle zor falan değil. Kimler korkutuyor gözünüzü böyle. Bu enfes pastayı hazırlamak hem kolay hemde keyifli. Bunun için sadece mutfağa geçmeniz ve tarifi uygulamaya başlamanız yeterli olacak. Sevdiklerinizi bu güzel pasta ile mutlu etmek istemez misiniz😊

     MALZEMELER

  • 3 adet yumurta ( oda sıcaklığında )
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4-5 adet muz
      Kreması için;
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
      HAZIRLANIŞI

      Yumurtaları ve şekeri derin bir kabın içinde krema kıvamına gelene kadar çırpın. Sıvı yağ ve sütü ekleyin. Un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da eleyerek ilave edip karıştırın. Tabanına yağlı kağıt yerleştirdiğiniz kelepçeli kek kalıbına karışımı dökün ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında kürdan testi yaparak pişirin. Kreması için süt, nişasta, un ve şekeri uygun bir tencerede sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Koyulaşınca tereyağ, vanilyayı ekleyip tereyağ eriyene kadar karıştırın ve ocaktan alın. Pişen keki biraz ılıdıktan sonra orta kısmını derine inmeyecek şekilde bir kaşık yardımıyla çıkarın. Muzları kekin içine yerleştirin. Üzerine kremayı döküp düzleyin. Aldığınız kek parçalarını robottan geçirip üzerine serpin. Buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar