ZEYTİNYAĞLI KARA KABAK
ZEYTİNYAĞLI KARA KABAK
Kabak çok sevdiğim sebzeler arasında benim için her zaman ilk sıradadır. Kabakla ilgili birçok tarifim vardır ama buda en sevdiğim ve de genellikle soframa bu şekilde hazırlayıp sunduğum klasik diyebileceğiniz kabak yemeğidir. Bana sorarsanız evet hazırlaması kolay ama böylesi daha lezzetli hem de sağlık açısından daha hafif olduğu için benim tercihim her zaman klasik olandan yana oluyor diyebilirim. Bu tarifimde de kara kabak kullandım çünkü kara kabak bana her zaman daha lezzetli gelmiştir. Dediğim gibi sağlık açısından da birçok faydalar barındıran bu güzel nimeti sofralarınızdan eksik etmeyin derim :)
MALZEMELER
- 3 adet orta boy kara kabak
- 1 adet soğan
- 3 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 4- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı kuru nane
- tuz
HAZIRLANIŞI
Kabakları bir güzel yıkayın ve yemeklik doğrayın. Soğanı ve biberi yemeklik doğrayıp tencerede zeytinyağla birlikte 4-5 dk kadar kavurun. Ardından doğradığınız kabakları ilave edin ve yeterince tuzunu da atıp karıştırarak kapağı kapatın. 10 dk kadar kısık ateşte arada karıştırarak bu şekilde pişirin. Daha sonra salçayı ve yemeklik doğradığınız domatesleri ilave edin ve karıştırın. Üzerini geçmeyecek kadar su ve naneyi de ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder