FELLAH KÖFTESİ


    FELLAH KÖFTESİ

    Bugün sayfamda yöresel bir yemek olan Fellah köftesini sunmak istedim. Yöresel yemeklere bayılırım çünkü onlar başka bir lezzettir. Eğer bilmiyorsanız yada daha önce hiç yemediyseniz bu lezzetten mahrum kalmayın derim. İster çayınızın yanına nefis bir ikram olarak çıkarın isterseniz akşam yemeği olarak sofralarınızda yanında buz gibi ayranla sizlere doyurucu ve besleyici olma özelliği ile de eşlik etsin :) Tarifime gelecek olursak yıllardır bu vereceğim ölçülerle yapmışımdır. Hiçbir zaman da beni yanıltmamıştır. Eğer sizlerde tariflerimi dener ve beğenirseniz yorum olarak da dönüş yaparsanız sevinirim :)

    MALZEMELER

  • 2 su bardağı kısırlık bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 adet soğan rendesi
  • 1 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • bir tutam maydanoz
  • tuz
      Sos için;
  • 4-5 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 5-6 diş sarımsak  
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • bir atım karabiber
  • tuz
      HAZIRLANIŞI 

      Bulguru ve irmiği yoğurma  kabına alın ve üzerine sıcak suyu ilave edin. Şöyle bir karıştırın ve 5 dk kadar üzerini kapatıp bekletin. Daha sonra yumuşayan bulgurun üzerine maydanoz hariç tüm malzemeyi katıp elinizle iyice yoğurun. Un serpilmiş bir tepsi hazırlayın. Bulgurdan küçük toplar yapın ve ortasına parmağınızla bastırıp tepsiye alın. Bu işlemi yaparken yanınıza bir kase su alın ve avuç içinizi sürekli ıslatın böylelikle daha kolay ve rahat yaparsınız. Köftelerin birbirine yapışmaması için arada üzerilerine un serpin ve tepsiyi arada şöyle bir sallayın. Geniş bir tencereye yarıya kadar su ve bir miktar tuz atıp kaynatın. Kaynayan suyun içine köftelerden yeteri kadar koyup 10 -15 dk kadar pişirin ve bir kevgir yardımıyla alın. Sosu için domateslerin ve sarımsakların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Tavada zeytinyağla birlikte domates ve sarımsakları yumuşayana kadar pişirin. Salça, karabiber ve tuzunu da atıp karıştırın. Hazırladığınız sosu köftelerin üzerine gezdirin ve küçük doğranmış maydanozları da ekleyip karıştırın. Afiyet olsun...

      

Yorumlar

Popüler Yayınlar