PATLICAN SÖĞÜRME
PATLICAN SÖĞÜRME
Eğer sevmeyeni varsa patlıcanı sizlere sevdirecek nefis olmuş dedirtecek güzel bir tarifim var. İster kahvaltıda çayınızla birlikte, ister akşam yemeği olarak bol köpüklü ayranınızla birlikte her öğüne yakışan hafif, lezzetli oldukça da kolay bir tarif. Patlıcanı taze közlemeniz önemli, marketlerden aldığınız konserve köz patlıcan aynı lezzeti vermeyecektir. Bu arada patlıcan söğürmeyi ekmek arası olarak da denemenizi tavsiye ederim :)
MALZEMELER
- 4 adet taze közlenmiş patlıcan
- 1 adet soğan
- 3 adet sivri biber
- 2-3 adet domates
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- tuz
- bir tutam maydanoz
HAZIRLANIŞI
Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Genişçe bir tavaya zeytinyağı alın ve yemeklik doğradığınız soğan ve biberleri de ilave ederek yumuşayana kadar kavurun. Ardından kabuklarını soyup yine yemeklik doğradığınız domatesleri ekleyin ve 3-4 dk kadar pişirin. Patlıcanları ilave edin. Tuzunu, kırmızı pul biberi ve ince doğranmış maydanozları da katarak 2-3 dk kadar kavurun. Patlıcan söğürme hazır. Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder